Proost op mooie momenten in het Maasheggen UNESCO-gebied met de speciaalbieren van Gradoen, gemaakt met liefde, ambacht en een streven naar puurheid.

De Maasheggen… Ons thuis. Hier omarmen natuur en smaak elkaar. Daarom brouwen we speciaal bier met hop uit Wilbertoord, kruiden en honing uit de Maasheggen en overige ingrediënten zo veel mogelijk uit de regio.

Onze lokale ondernemers barsten van de natuurlijke producten met de pure smaken en kleuren. Samen met hen werken we iedere dag om onvergetelijke smaken te creëren.

De kracht van de natuur geeft ons alles wat we nodig hebben. Daarom werken we intensief met haar samen en ontdekken we steeds nieuwe combinaties van inheemse kruiden uit het Maasheggengebied, die samenkomen in ieder glas.

Wij maken speciaalbieren met uitgesproken karakters. Geboren uit passie voor de wereld om ons heen. En wanneer die aroma’s samenkomen en elkaar versterken dan worden we beloond met bier dat we met trots met jullie delen.

Gerard

 

 

Een prachtig natuurgebied. Voor ons dé inspiratiebron om speciaalbier te brouwen. Duizenden jaren geschiedenis hebben vele sporen achtergelaten in de Maasheggen. Dit gebied vormt het oudste cultuurlandschap van Nederland en biedt een spannende ontdekkingsreis door de tijd. De rivier, heggen, rivierterrassen, open akkers en een kralensnoer van dorpen leggen een tastbare getuigenis af van de manier waarop mens en landschap zich in het verleden aan elkaar hebben weten aan te passen.

Verschillende historische perioden zijn nog zichtbaar aanwezig in het landschap. Zoals de Romeinse weg in Cuijk of een verlaten 19e-eeuwse spoorlijn in Boxmeer. Het meest karakteristiek voor het landschap zijn de gevlochten heggen, die een groot aantal weidepercelen omzomen. Dit mozaïek van heggen biedt samen met weides, drinkpoelen en oude knotbomen al eeuwen een veilige thuishaven aan een bijzondere verscheidenheid aan planten en dieren.

Niet voor niets heeft de Maasheggen daarom sinds de zomer van 2018 de UNESCO mens en biosfeerstatus. 

logo
Ben je 18 jaar of ouder?
Jazeker
Nee
nix18