Met een voorliefde voor speciaalbier, opgegroeid in het mooie Maasheggen UNESCO gebied. Een prachtig natuurgebied. Dé inspiratiebron om speciaalbier te brouwen.

Wat begon als hobby, gewoon thuis in de keuken, is nu werkelijkheid… een eigen bierlabel Gradoen.

Liefde voor het bierbrouwen en de Maasheggen
Het Maasheggen UNESCO gebied is voor ons dé inspiratiebron. We halen de kruiden uit het prachtige Maasheggengebied. De hop die we gebruiken wordt lokaal geteeld in het Land van Cuijk en de honing is afkomstig van een lokale imker uit de Maasheggen UNESCO.

Fruit en specerijen die we niet uit het Maasheggen UNESCO gebied of  Land van Cuijk halen, halen we bij telers/leveranciers die ook net als wij met zorg om gaan met hun producten.

Onze speciaal bieren worden gemaakt zonder onnodige toevoegingen als extracten of kunstmatige geur- en kleurstoffen dus zo puur en onbewerkt mogelijk.

Laten we proosten op mooie momenten in het Maasheggen UNESCO gebied!

Speciaal voor levensgenieters.

Gerard

Een prachtig natuurgebied. Voor ons dé inspiratiebron om speciaalbier te brouwen. Duizenden jaren geschiedenis hebben vele sporen achtergelaten in de Maasheggen. Dit gebied vormt het oudste cultuurlandschap van Nederland en biedt een spannende ontdekkingsreis door de tijd. De rivier, heggen, rivierterrassen, open akkers en een kralensnoer van dorpen leggen een tastbare getuigenis af van de manier waarop mens en landschap zich in het verleden aan elkaar hebben weten aan te passen.

Verschillende historische perioden zijn nog zichtbaar aanwezig in het landschap. Zoals de Romeinse weg in Cuijk of een verlaten 19e-eeuwse spoorlijn in Boxmeer. Het meest karakteristiek voor het landschap zijn de gevlochten heggen, die een groot aantal weidepercelen omzomen. Dit mozaïek van heggen biedt samen met weides, drinkpoelen en oude knotbomen al eeuwen een veilige thuishaven aan een bijzondere verscheidenheid aan planten en dieren.

Niet voor niets heeft de Maasheggen daarom sinds de zomer van 2018 de UNESCO mens en biosfeerstatus. 

logo
Ben je 18 jaar of ouder?
Jazeker
×