Twee vrienden met een voorliefde voor speciaalbier, opgegroeid in het mooie Maasheggengebied. Een prachtig natuurgebied. Voor ons dé inspiratiebron om speciaalbier te brouwen.

Wat begon als hobby, gewoon thuis in de keuken, wordt nu werkelijkheid… Er komt leven in de brouwerij, ons eigen bierlabel Gradoen. We hebben een duidelijke missie: Keigoed bier brouwen.

Laten we proosten op mooie momenten in de Maasheggen!

Speciaal voor levensgenieters.

Gerard & Jeroen

Een prachtig natuurgebied. Voor ons dé inspiratiebron om speciaalbier te brouwen. Duizenden jaren geschiedenis hebben vele sporen achtergelaten in de Maasheggen. Dit gebied vormt het oudste cultuurlandschap van Nederland en biedt een spannende ontdekkingsreis door de tijd. De rivier, heggen, rivierterrassen, open akkers en een kralensnoer van dorpen leggen een tastbare getuigenis af van de manier waarop mens en landschap zich in het verleden aan elkaar hebben weten aan te passen.

Verschillende historische perioden zijn nog zichtbaar aanwezig in het landschap. Zoals de Romeinse weg in Cuijk of een verlaten 19e-eeuwse spoorlijn in Boxmeer. Het meest karakteristiek voor het landschap zijn de gevlochten heggen, die een groot aantal weidepercelen omzomen. Dit mozaïek van heggen biedt samen met weides, drinkpoelen en oude knotbomen al eeuwen een veilige thuishaven aan een bijzondere verscheidenheid aan planten en dieren.

logo
Ben je 18 jaar of ouder?
Jazeker
×