Nieuws. Brouwerij Nederland en Gradoen; brouwen met dezelfde missie!

Donderdag 12 augustus 2021

Thuis brouwen wij nog steeds, op onze 30-liter installatie. Hier ontwikkelen wij nieuwe recepten en proberen we vooral verschillende lokale ingrediënten. Onze mooiste recepten brouwen we in het groot bij Brouwerij Nederland, zodat wij onze lekkere bieren met jullie kunnen delen.

Het was een zoektocht om de juiste brouwerij te vinden die dezelfde visie heeft als Gradoen. Gelukkig hebben we de brouwerij gevonden… Brouwerij Nederland!

We laten ons bier brouwen per 500 of 1000 liter per batch.

Brouwerij Nederland

Brouwerij Nederland brouwt met een klein team: Eric (brouwer), Kelly (productie en logistiek), Peter (techniek) en een klaarstomende 3e generatie Finne en Noa. Een familie met ambitie

Gradoen wil zuinig zijn op de aarde en deze visie sluit goed aan bij Brouwerij Nederland. 

  • Water
  • Warmte en koeling, ze gebruiken geen gas maar een warmtepomp met eigen bovengrondse bron.
  • Ze winnen zoveel mogelijk energie terug. Zo gebruiken ze bij een brouwsessie maar de helft van de elektriciteit in vergelijking met een vergelijkbare brouwerij.
  • Alles is in-house
  • Transportbewegingen van grondstoffen en eindproducten

Door continue deze aspecten onder een vergrootglas te leggen, kunnen ze de processen optimaliseren en duurzamer werken.

Maar onze droom blijft bestaan... Onze eigen brouwerij in het  Maasheggen UNESCO gebied. Het lijkt ons echt fantastisch om zelf de hand te hebben in het brouwen van kwalitatief goed lokaal bier en deze ook samen met jullie te kunnen drinken in een proeflokaal in het prachtige Maasheggen UNESCO gebied.

Terug naar nieuws

logo
Ben je 18 jaar of ouder?
Jazeker
Nee
nix18