Nieuws. An't Hoag, Terug naar traditioneel

Dinsdag 20 juli 2021

Er is niets mooier dan 🤝 samen te werken met lokale ondernemers in het Maasheggen UNESCO gebied en land van Cuijk.

Doe boerderij An't Hoag

De familie Albers voert al sinds 1825 bedrijvigheid op de locatie waar het bedrijf nu ook gehuisvest is. De 9e generatie “ de broers Job en Freek Albers” hebben hun intrede gemaakt.

Door gebruik te maken van ons gezonde boerenverstand. Kwamen ze tot een speciaal ontwerp van de percelen. Verschillende teelten worden hier gecombineerd. Ze delen het perceel op in verschillende vakken waar het bodemleven de kans krijgt om zich in alle rust te ontwikkelen. Boven de grond zorgen ze voor schuilplaatsen voor kleine kruiper vogels en andere beestjes. En bonte combinatie is het resultaat: van paden met gras en klaver, fruitbomen, houtwallen en bloemenranden, tot stukken met 1-jarige groenten, meerjarige gewassen, luzerne en andere kruiden.

Door de slimme manier van kringlooplandbouw, zonder gebruik van kunstmest, zorgen zij met de hulpboeren ervoor dat ze het beste uit de grond halen dat erin zit. Zo wordt de grond steeds rijker en heeft de hele omgeving er baat bij. De groente en fruit die voortkomen uit deze prachtige tuin verkopen ze ook aan huis. Een prachtomgeving met heerlijke, eerlijke, natuurlijke producten.

Op deze prachtige boerderij wordt dus ons speciale ingredient van ons nieuw biertje verbouwd!

De comeback van de vergeten veldboon

Zo’n 25 jaar geleden verdwenen plantaardige eiwitgewassen van de Nederlandse akkers. Een van de gedupeerden was de veldboon. Inmiddels zijn we hem zelfs bijna vergeten. Maar na jaren van afwezigheid gaan we de veldboon weer in de schijnwerpers zetten.

De veldboon bevat veel eiwitten en is rijk aan zetmeel. Erg belangrijk, want je hebt natuurlijk wel suikers nodig in het brouwproces. De suikers worden namelijk omgezet in alcohol. De veldboon geeft een natuurlijke maar subtiele salmiaksmaak af aan het bier.

Nieuwsgiering naar deze toppers An't Hoag? Ga eens een kijkje nemen bij deze passievolle ondernemers! http://ant-hoag.nl/

Terug naar nieuws

logo
Ben je 18 jaar of ouder?
Jazeker
Nee
nix18