Nieuws. NIEUW: Gradoen De Apotheker Gebrouwen met veldbonen

Donderdag 26 augustus 2021

Soms heb je van die dromen die je wakker houden totdat je ze uitvoert! 

Is er een mogelijkheid om bier te brouwen met andere grondstoffen dan graan?

Jazeker!

We zijn een samenwerking zijn aangegaan met Doe-boerderij An't Hoag in Rijkevoort. Via deze enthousiaste boeren zijn we in aanraking gekomen met dé veldboon!

De comeback van de vergeten veldboon

Zo’n 25 jaar geleden verdwenen plantaardige eiwitgewassen van de Nederlandse akkers. Een van de gedupeerden was de veldboon. Inmiddels zijn we hem zelfs bijna vergeten. Maar na jaren van afwezigheid gaan we de Veldboon weer in de schijnwerpers zetten.

De veldboon bevat veel eiwitten en is rijk aan zetmeel. Erg belangrijk, want je hebt natuurlijk wel suikers nodig in het brouwproces. De suikers worden namelijk omgezet in alcohol.

De veldbonen geven een natuurlijk salmiaksmaak af. Kruidig door het karwijzaad, rozenbottel, braamblad en sleedoornbes. Met een fijn bittertje van de Brabantse hop.

Deze Scottish Ale is gebrouwen met alleen maar lokale ingrediënten. Veldbonen van An‘t Hoag, BrabantHop, mout uit Brabant en de kruiden uit het Maasheggen UNESCO gebied, samengesteld door De Meerstoel.

Zijn jullie ook benieuwd hoe het smmakt? Check http://www.gradoen.nl/bieren/2824-de-apotheker-scottish-ale/

Terug naar nieuws

logo
Ben je 18 jaar of ouder?
Jazeker
×